Eesti – Soome seenioride maavõistlus Kalevis

Igaaastane Eesti-Soome maavõistlus peeti sel korral Eestimaa pinnal ja võõrustajaks oli traditsiooniliselt Kalevi Tenniseklubi. Üldiselt on nii, et kodus suudame me napilt võita, aga võõrsil kaotame üpris kindlalt. Põhjuseks on tavaliselt see, et meie tugevaid mängijaid on keerulisem motiveerida Soome-reisile tulema.

Viimaste aastakümnete jooksul on välja kujunenud ka eestlaste võiduvalem: meie naised ja kõik paarismängud peavad tooma maksimaalselt punkte. Meesüksikmängudes on meil aga väga raske soomlastele vastu saada, eriti just nooremates vanuseklassides.

Kahjuks kaotasime sel korral maavõistluse 13:17 ehk vaid kahe mängu teistsuguse tulemuse korral olnuks üldseis viigis.

Meie naised võitsid 6 mängu ja kaotasid 6 mängu, seevastu mehed jäi alla 7:11. Paarismängude seis jäi meile 6:4.

Hetkel olid meie nõrgimaks lüliks nooremad meesseeniorid (M45 ja M50), kes kaotasid 0:6.

Eesti võistkonnale tõid 2 punkti: Helina Lill, Helen Tälli, Kristiina Grünberg ja Aet Kull. 1 võiduga piirdusid: Inga-Kai Polinski, Piret Suurvarik, Hendrek Kelder, Sven Johannson, Sixten Raikkerus, Urmas Mardi, Alar Milk, Andres Kuum, Alari Purju, Tiit Lehtmets ja Margus Metsanurm.

Sel korral tegid seenioride koondise eest oma debüüdi: Marko Pählapuu, Jaan Rosental, Ain Lausmaa ja Heidi Karro. Selle eest suured tänud neile!

Kaotus kaotuseks, aga sellise ürituse suurimateks väärtusteks on: tore atmosfäär, meeldivad vastased, põnevad mängud ja ilus ilm. Kõik see oli ka sel korral olemas ja mängijad jäid üritusega väga rahule.

Organiseerimise eest tänud Tommi Heinonenile, Helen Tällile ja Margus Metsanurmele!

Scroll to Top